Jednodnevni izlet automobilom

Tri savršene destinacije za bijeg iz Zagreba

Otkrivamo 3 top lokacije za jednodnevni izlet automobilom u prirodu.

Vikend je idealan za bijeg u prirodu. Užurbani stil života i boravak u gradu svakoga će natjerati u prirodu. Boravak u prirodi poboljšava imunosustav i smanjuje stres, i to sve dok uživate u kvalitetno provedenom vremenu s obitelji ili prijateljima.

Trakošćan – jednodnevni izlet

Sat vremena autocestom A2 od Zagreba nalazi se dvorac Trakošćan sa svojom prekrasnom prirodom. Neposredna okolica dvorca oblikovana je kao pejzažni park u kojem jezero, livade, grupacije drveća i grmlja čine skladnu hortikulturnu cjelinu.

Trakošćan je nastao krajem 13. stoljeća u obrambenom sustavu sjeverozapadne Hrvatske kao manja osmatračka utvrda za nadzor puta od Ptuja prema bednjanskoj dolini. 1954. osnovan je muzej sa stalnim postavom. Povijest dvorca

Cijena ulaznice iznosi 40,00kn, dok je ulaz za djecu besplatan.

U povratku svakako odaberite malo duži put i krenite starom cestom. Možete se nakratko zaustaviti u Roses Designer outletu, a svakako isprobajte i Oro Goro pizzu u Oroslavju.

Zagreb – Trakošćan – Plan i troškovi puta 

Plitvička jezera – jednodnevni izlet

Svega 130km dijeli vas od Plitvičkih jezera. Plitvička jezera najstariji su i najveći nacionalni park Republike Hrvatske. Park je smješten u Gorskoj Hrvatskoj, između planinskog lanca Male Kapele na zapadu i sjeverozapadu i Ličke Plješivice na jugoistoku.

Svojom iznimnom prirodnom ljepotom ovo je područje oduvijek privlačilo zaljubljenike u prirodu, pa je već 8. travnja 1949. godine proglašeno prvim nacionalnim parkom u Hrvatskoj. Proces osedravanja, kojim se formiraju sedrene barijere i stvaraju jezera, predstavlja jedinstvenu univerzalnu vrijednost zbog koje su Plitvička jezera dobila međunarodno priznanje 26. listopada 1979. godine, upisom na UNESCO-ov Popis svjetske baštine.

Krenite što ranije ujutro kako biste stigli prije gužve na ulaz i osigurali ulaznice jer je broj ulaznica ograničen. Savjet za domaće turiste – cijene ulaznica znatno su povoljnije van sezone od 1.10.-31.5., a priroda jednako lijepa. Za djecu i studente cijene su niže. Cjenik

U povratku prema Zagrebu svakako posjetite jedan od restorana i uživajte u ličkim specijalitetima. #janjetina

Zagreb – Plitvička jezera – Plan i troškovi puta

Bled – jednodnevni izlet

Dvjestotinjak kilometara dijeli vas od Bleda, centra turističke ponude susjedne nam Slovenije. Omiljeno odredište Slovenaca prepoznatljivo je po malenom otoku usred jezera na kojem se nalazi crkva Marijina Uznesenja, a oko kojeg je duž obale nastalo malo turističko mjestašce nad kojim je izgrađen imresivni Bledski dvorac na stijeni početkom 11. stoljeća, što ga čini najstarijim slovenskim dvorcem. Danas u njemu možete saznati mnoge zanimljivosti o povijesti Bleda i okolice, ali i posjetiti Tiskaru, u kojoj se nalazi Gutenbergov stroj na kojem su se tiskale knjige u 16. stoljeću.

Cijeli kraj bogat je i gastronomskom ponudom, no nemojte se iznenaditi i nešto višim cijenama hrane i pića. U ljetnim mjesecima moguće je cjelodnevno kupanje i sunčanje na obali, a idilično izgleda u svom zimskom ruhu kada ćete ondje doživjeti pravu zimsku bajku.

Ovo putovanje lako pretvorite u dvodnevni izlet, a idući dan posjetite susjedni Bohinj.

Zagreb – Bled – Plan i troškovi puta

 

Za veći komfor i sigurnost odaberite pouzdan automobil. Ispunite rezervacijsku formu i odaberite automobil za jednodnevni izlet po mjeri svoje obitelji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *